Acasă Dezvăluiri Suită de șmenuri cu banii Complexului Energetic Oltenia!

Suită de șmenuri cu banii Complexului Energetic Oltenia!

0
Suită de șmenuri cu banii Complexului Energetic Oltenia!

Vopseaua i-a dat de gol!

Mult mediatizatul depozit de cărbune de la Roșia a devenit funcțional în toamna lui 2019 după multe peripeții.

Pentru realizarea investiției s-a încheiat contractul 532/CEOSM/27.02.2017,cu o asociație din care făcea parte și firma S.C.TREFO SRL, care aparține familiei deputatului PNL Dan Vîlceanu

Contractul prevedea că echipamentele furnizate și integrate în investiție să fie noi, cu documente de origine și conformitate. La recepție se constată însă că acestea nu repecta clauzele contractuale, prezentând diverse semne, urme care dovedesc că nu sunt noi!!!

Depozitul a fost pornit cu echipamente vechi din stocul CEO!

Neconformitatile descoperite de comisia de recepție au fost înregistrate într-un RNC(Raport de neconformitate) care prevedea inlocuirea echipamentelor vechi cu altele noi până la 30.08.2019.

Firesc executanții investiției nu puteau aduce echipamente noi, pentru că ei planuisera foarte bine un șmen, care le aducea câștiguri fabuloase în dauna CEO!

Deși managerul Boza și directorul Iacob s-au arătat dispuși să-l sprijine pe Vilceanu, mai ales că între timp PNL ajunsese la guvernare, documentele deja înregistrate anterior și numărul mare de persoane care prinseseră de veste, a blocat înșelătoria!

Boza menținut de liberali pentru că s-a arătat cooperant!

Va remintim disputa televizată dintre Boza și deputatul Vilceanu, în care cel din urmă i-a spus cu fermitate lui Boza că la preluarea puterii de către liberali, managerul va fi schimbat a două zi, datorită rezultatelor foarte proaste pe care le-a înregistrat la conducerea companiei.

De la acea discuție până la preluarea guvernării de către liberali Boza adăugase alte pierderi uriașe în bilanțul companiei, justiția a dat o soluție executorie cu privire la constatările Corpului de Control al Ministerului Energiei, măsurile propuse erau aprobate de doi miniștrii, care s-au succedat la conducerea ministerului, dar președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu a început să nuanțeze situația lui Boza.

Concomitent tatăl deputatului PNList îi vizită pe Boza și pe Iacob, pentru a găși soluții ca echipamentele vechi să fie acceptate de CEO! Astfel șederea lui Boza la CEO s-a prelungit nepermis de mult, dar atât lui Boza cât și lui Iacob le-a fost teamă să gireze o soluție periculoasă pentru ei, mai ales că aveau indicii că pe filiera Ion Iordache-Robert Filip câteva documente scăpaseră către presă și poliție!

Finalmente firma TREFO a rămas cu vechiturile pe stoc și pot fi valorificate exclusiv prin reintroducerea într-o formă sau altă în CEO, deoarece nu există alte firme care să utilizeze tipul respectiv de echipamente.

Din inutilă Direcție Suport se nasc trei posturi de directori fără atribuții!

Compania e în situație financiară critică, în următorii 5 ani urmează să dispară 7000 de locuri de muncă, în procesul de decarbonare, dar organigramă CEO se umflă cu posturi noi de directori.

Direcția Suport  a fost o găselniță pentru a asigura o sinecură lui Iacob Dumitru, căruia Boza îi datora numirea controversată în poziția de manager, pe o filiera care îl avea în prima poziție pe Dragnea. Ulterior numirii Boza a fost salvat de demitere pe aceeași filiera, sprjinita și de Carciumaru, cu foarte puțin timp înainte de condamnarea lui Dragnea.

Fiind o direcție-sinecură creată în interesul unui singur om, echipa lui Burlan pregătise desființarea ei. Dar așa cum spuneam mai sus Boza și Iacob se angajaseră în față lui Vilceanu senior că vor găși o soluție pentru absorbția echipamentelor vechi.

Așa apare o schimbare de atitudine a lui Burlan, care, în loc să desființeze o direcție absolut inutilă companiei, o spliteaza și mai înființează două posturi de directori.

Adică acolo unde erau doi directori(unul fără obiectul muncii) vor fi patru(trei fără obiectul muncii).

De la 1 septembrie sinecurile urmează a fi ocupate de: Emil Dragomirescu-director comercial, post nou, Dragu Ion-director Direcția Suport, Iacob Dumitru-director adjunct Direcție Suport, post nou.

Post de director neocupat timp de trei ani si-a gasit „specialistul”!

Desi a venit la CEO din vazduh, cu un CV falsificat, Boza isi pregatise o varianta de retragere, un post de director strategie dezvoltare. Evident inutilitatea postului e dovedita de mentinerea lui vacanta si fara atributii o perioada lunga de timp, urmand sa fie doar o sinecura pentru Boza.

O regula netagaduibila a oricarui program de restructurare e ca primele posturi reduse din organigrama sunt cele vacante.

Dar cocosat in fata lui Vilceanu, Burlan admite si a patra sinecura cu denumirea director, care urmeaza a fi ocupata tot de la 1 septembrie de catre Sorin Chircu.

O sinecura care prezinta mare importanta pentru Vilceanu intrucat sinecuristul ar putea sa usureze accesul firmei de familie la resursele de investitii ale CEO, dupa experienta esecului cu echipamentele vechi de la depozitul Rosia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.