Acasă Management Pierderile Complexului Energetic Oltenia urcă vertiginos! PNL înființează posturi de directori!

Pierderile Complexului Energetic Oltenia urcă vertiginos! PNL înființează posturi de directori!

0
Pierderile Complexului Energetic Oltenia urcă vertiginos! PNL înființează posturi de directori!

Nu sunt semne de redresare în semestrul al doilea!

Declarațiile managerului Complexului Energetic Oltenia cu privirea la premisele redresării companiei în semestrul al doilea au rămas simple vorbe aruncate în spațiul public!

Compania se prăbușește în continuare, fără a reuși să se agațe de momentele favorabile oferite de piață de energie.

Pierderile de peste 300 milioane lei consemnate în primul semestru din 2020, se măresc și astfel după 7 luni de funcționare trec considerabil peste 400 milioane lei.

Salarii plătite din ajutorul dat de Guvern!

Veniturile companiei din vânzarea energiei au ajuns la un nivel incredibil de jos, compania neputând continuă activitatea din veniturile încasate.

Pentru stingerea obligațiilor curente din primele 7 luni a fost utilizată și diferența necheltuită cu certificatele de CO2 din ajutorul primit de la Guvern!!!

În această situație financiară precară sunt câteva întrebări care așteaptă răspuns urgent: 1.Ce suma va fi necesară pentru plata certificatelor de CO2, în așa fel încât compania să obțină conformarea la 30.04.2021?

2.De unde va putea fi obținută această suma și cu ce fundamentare, pentru că nu mai e posibil un alt ajutor de restructurare?

La ora la care citiți acest articol CEO are un deficit în fluxul de numerar de peste 500 milioane lei, la care se adaugă amânări la plata taxelor și impozitelor și restante însemnate la furnizori.

Banii nu ajung pentru cheltuieli necesare dar există pentru funcții noi de directori!

Recent Directoratul a hotărât să plaseze pe funcții de directori în companie niște noname-uri din organizația PNL Gorj, condusă de Dan Vilceanu.

Preocupările Directoratului au ajuns și la urechile ministrului Economiei, care a încercat să frâneze elanul lui Dan Vilceanu în a umflă organigramă CEO încât să încapă voluminoasele „competențe” din PNL.

Deznodământul, după unele dispute politico-manageriale, este lui Dan Vilceanu i s-a lăsat libertatea să maximizeze rezultatele PNL la Gorj, utilizând resursele CEO pe post de trambulină!

Presa din Gorj tace!

Numeroși foști colegi din CEO au remarcat că situația companiei și manevrele manageriale distructive sunt prea puțin reflectate în presă locală și că există doar doi jurnaliști care oferă informație de substanță despre neregulile de aici.

Explicația nu e greu de găsit și ține de nevoi primare și obiective ale jurnalistului. De aici derivă independența lui! O independența neîngrădită există atunci când jurnalistul și/sau platforma lui nu acceptă rețete financiare subterane.

Nu veți găsi un om de presă să spună că el nu e independent! Dar dacă vreți să știți cât de independent este, căutați-l la legăturile subterane, din care unele sunt destul de străvezii!

Va ofer și un microrezumat de studiu de caz: independența lui Nicolae Davitoiu(patron de televiziune) față de Burlan și CEO. Va ofer două indicii: frate pe postul de al x-lea consilier, o domnișoară din partid(PMP) angajată recent de Burlan! Independenți și Burlan și Davitoiu!

Suficient să înțelegem de ce presa din Gorj este anesteziată vis a vis de problemele serioase din CEO!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.