EXCLUSIV: Complexul Energetic Oltenia a rămas fără Directorat

0
2601

Mandate încetate de drept!

În ședința de marți 18.02.2020 Consiliul de Supraveghere al CEO a hotărât cu majoritate calificată promovarea acțiunilor în răspundere față de membrii Directoratului ca urmare a constatărilor din Rapoartele Corpurilor de Control ale Guvernului și respectiv Ministerului Energiei.

Conform art. 155(7) din Legea societăților comerciale în această situație inceteza de drept mandatele membrilor asupra cărora s-a hotărât inițierea acțiunilor în răspundere, adică cei nominalizați în Rapoartele de Control! Aceștia sunt Sorinel Gheorghe Boza, Ovidiu Balacescu și Dan Vasile.

Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu nu sunt subiecți ai atragerii răspunderii, astfel mandatele lor rămânând valide.

Consiliul de Supravheghere s-a oprit la jumătatea drumului!

Consiliul de Supraveghere a votat, cu majoritate fără echivoc, atragerea răspunderii, iar urmarea acestei hotărâri a organului competent de conducere este aplicarea întocmai a prevederilor legale al căror sediu se află în art 155(7) din Legea societăților comerciale și art 220 Cod civil!

Aceste prevederi legale generează obligații pentru Consiliul de Supraveghere chiar din momentul luării hotărârii de atragere a răspunderii, respectiv înlocuirea membrilor Directoratului ale căror mandate încetează de drept.

Neindeplinind această obligație legală, Consiliul de Supraveghere însuși se află în afară legii!

CEO nu mai are Directorat!

Organismul colegial de conducere numit Directorat nu poate ființa cu numai doi membrii care au contracte de mandat valide!

Dacă, prin absurd, s-ar lua hotărâri cu participarea persoanelor al căror mandat a încetat de drept, acestea vor fi lovite de nulitate!

Pentru a evita situații și mai complicate decât cele lăsate moștenire de managementul lui Boza, Consiliul de Supraveghere trebuie sa numeasca urgent inlocuitorii celor care au  mandatele incetate de drept!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.