Contabilitatea lui Boza aruncată la gunoi!

0
1257

Tupeul nu ține loc de profesionalism!

Am scris mai multe articole despre informațiile economico-financiare false pe care Boza le aruncă, cu dispreț, în plan public, arătându-se, împreună cu Vișan și Adriana Popescu, deținătorii „cifrelor” oficiale! Oficiale, oficiale, dar lipsite de rigoare matematică și totodată în mare dezacord cu legea.

Mai mult, cu tupeu-i fără limite, Boza afirmă că eu nu știu să citesc „un exercițiu financiar”, arătând, în fapt, că el nu are vocabularul economic minim! Pe fond nici una din informațiile scrise sau prezentate public de mine, nu au putut fi desființate de „profesionistul” Boza!

Toate intervențiile lui și ale habarnistilor din jurul lui s-au limitat la atacuri abjecte la persoană mea, iar față de subiectele puse în discuție se plimbau pe centură managementului!

11 luni profit, la finalul anului pierdere catastrofală!

Astea au fost rezultatele  în 2018 și 2019, gestionate de echipa de habarnisti, strâns uniți în jurul lui Boza.

Cine știe să facă o analiză a situațiilor financiare nu este luat prin surprindere! Acest tip de „evoluție” economică are o explicație simplă: actele contabile au fost întocmite prin fals intelectual!!!

În esență producția de energie înregistrată pe venituri nu era însoțită, cronologic, și de costurile aferente, care erau împinse, nelegal, pe ultima luna a anului, când, dintrodata masluitorii descopereau că au deficite enorme la achiziția certificatelor de CO2!

Și prostia se organizează…ierarhic!

La un anumit moment din anul 2018, trioul Vișan-Boza-Adriana Popescu(nici nu le mai spun funcțiile, pentru că oricum cititorii înțeleg că le-au uzurpat) ne-a oferit un număr de circ sub privirile de habarnist ale unuia ce se crede jurnalist!

Așa am aflat că ei înregistrează provizioane pentru deficitul de certificate de C02, numai la dată bilanțului(31 decembrie al fiecărui an) în baza propriului Manual de politici contabile. Curat murdar pentru că Legea contabilitățîi spune cu totul altceva!

În ordine ierarhică, de la mic la mare, Adriana Popescu, Boza, Vișan încercau să-i combată pe cei care le dădeau cu contabilitatea lor măsluită în cap!

Iata concluzia de specialitate pe acest subiect, dar pe care impricinatii au repudiat-o pe motiv ca ei erau stapanii situatiilor financiare. Sper sa nu pretinda ca sunt si specialisti!

Ceva mai târziu li s-a alăturat în cacealma și Constantin Bălășoiu, care acum ar vrea să se prezinte ca un profesionist integru! Manualul de politici contabile după care au lucrat și raportat situația companiei îi descalifică deopotrivă!

Manual de politici contabile modificat!

La scurtă vreme după ce Boza n-a mai fost președinte al Directoratului, Manualul de politici contabile a fost modificat, mai ales în aspectul esențial privind modul cum este reflectat în contabilitate deficitul lunar de certificate de CO2.

Ce s-o fi intamplat? A mai invatat carte doamna Adriana Luminita Popescu? Sau nu a mai avut sustinerea „specialistilor” Boza si Visan?

Consecință imediată este că rezultatul CEO pe luna ianuarie 2020 este negativ, înregistrîndu-se o pierdere de pe 30 milioane lei! Adică nu se mai inregistreaza un profit fals, cu care Boza să manipuleze în spațiul public!

De aici încolo, cu date nefardate, realitatea poate fi analizată, discutată, se pot lua măsurile adecvate! NU mai e o dispută între ceea ce observă specialiștii în economie și management și ceea ce ar putea perora unul ca Boza, cu un nivel submediocru de cunoștințe economice!

Scos din funcție pe 27.01.2020, Boza lasă moștenire pierderi de peste 30 milioane lei într-o singură luna. El a condus compania 37 de luni(cu una mai puțin decât Ciurel), din care 30 pe pierdere.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.