Banii CEO aruncați pe consultanță inutilă!

0
903

Managementul de paradă și-a bătut joc de banii companiei!

Am scris în mod repetat despre prostul management din mandatul de Președinte al Directoratului deținut, timp de cca 3 ani, de Sorinel Gheorghe Boza!

Creșterea prețului la CO 2 a fost doar o găselniță a cuplului Boza-Vișan pentru mascarea irosirii resurselor pe tot felul de achiziții inutile!

În unele situații, așa cum a relevat un Raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei, patrimoniul companiei a fost afectat foarte grav, sumele în discuție fiind de ordinul zecilor de milioane de euro, doar la tranzacții dintr-un singur segment de activitate!

Găurile mici la fel de periculoase ca tunurile!

Managementul haotic din perioada lui Boza a pierdut de sub control costurile companiei, multe tranzacții fiind considerate mărunte și numai bune de a da satisfacție unora sau altora din cercul de interese în care gravitau membrii conducerii.

Angajări, plimbări fără rost, salarii pentru aplaudaci, funcții pentru sinecuristi, cotizații la diverse entități care dau diplome, sustrageri de tablă, țeavă, cărbune …., o lista care are sute de poziții!!!

Un furtisag continuu, în care protagoniștii nu s-au mai ferit unii de alții, iar costurile, altele decât cel cu certificatele de carbon s-au umflat la dimensiuni incredibile.

Oameni mulți, bani groși, competențe subțiri!

Resortul economico-financiar de la CEO este structurat pe o direcție, două departamente și mult mai multe servicii și birouri!

Că o consecință a inflației de funcții plătite cu mult peste câștigul mediu pe companie, media câștigurilor în această structura este undeva pe 8000 lei/luna/salariat!

La aceste câștiguri e de așteptat un nivel profesional care să poată rezolva toate problemele economico-financiare cu care se confruntă compania.

Cu toate astea, CEO contractează cu terți lucrări, care ar trebui făcute de proprii specialiști!

Economiștii CEO primesc consultanță de la unii plătiți mai prost că ei!

Pentru întocmirea Manualului de politici contabile-un document de maximă specificitate-a fost atribuit un contract societății Ceausesc&Partners SRL din Constanța!?

Examinând informații din surse deschise despre această  am descoperit că salariații acesteia sunt mai prost plătiți decât cei ai Direcției economico-financiare din CEO!

Chiar dacă totalitatea costurilor societății Ceausesc&Partners SRL s-ar concretiza exclusiv în costuri cu personalul(imposibil!), s-ar ajunge la un câștig mediu de cca 6350 lei/luna/salariat.

Critici la adresa Manualului de politici contabile!

Livrabilul din contractul amintit(Manual de politici contabile) nu este asimilat de către mulți economiști din CEO, ceea ce deschide posibilitatea unui imens scandal în care, din nou, se remarcă directoarea de profil, Adriana Luminița Popescu!

Se desprinde clar o opinie largă, că prin această lucrare nu se realizează o cerință majoră, respectiv caracterul practic, claritatea și rigoarea unui „manual”.

Interesant e că acesta nu a putut fi valorificat, prin aprobarea de către Directorat că „Manual de politici contabile”, ceea ce înseamnă că directoarea Direcției Financiar Contabilitate are de dat niște răspunsuri și, de ce nu, și să plătească cel puțin cu funcția!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.