Gruparea Craiova, sifonul banilor Complexului Energetic Oltenia!

0
1477

Bălășoiu și sinecurile!

Readus în Directoratul CEO pe căile, de acum complet demonetizate ale OUG 109/2011, Constantin Bălășoiu nu a venit doar cu „experiența” sa din conducerea TERMOELECTRICA (dispărută între timp) ci a ținut să conecteze la banii companiei persoane pentru care s-au creat căsuțe dedicate și valoroase în organigramă societății.

Compania are probleme financiare grave apelând la împrumuturi „de consum”, minerii au fost nevoiți să ajungă la cel mai consistent protest din istoria companiei, pentru a obține o parte din ceea ce li se cuvenea, furnizorii sunt amânați, contribuțiile la stat deasemenea!

Una peste altă compania nu are bani să susțină costurile firești, dar are pentru finanțarea sinecurilor create după poftă lui Bălășoiu, nici măcar de formă justificate pentru funcționalitatea companiei.

Departament de Reorganizare Eficientizare!?

Numai citind numele acestui Departament, suntem obligați la o parafrazare a lui Petre Roman, din 1989: „Sună ca dracu!”.

Sigur, lucrurile bine făcute sunt ușor de explicat! Per a contrario, lucrurilor prost făcute, e greu să le pui și nume. Find o pătrățica în organigramă în care Bălășoiu îl voia exclusiv pe Alecu Sorin, mult mai adecvat era să se numească Departamentul Alecu!

Cu denumirea corespunzătoare ar fi fost clar ce este și cu ce se ocupă acest Departament. De organizare nu, pentru că această structura e în altă poziție din organigramă, la Directia Resurse Umane. În mod practic reorganizarea este un proces punctual, care înseamnă trecerea de la o structura organizatorică la alta, proces inclus în organizare!

Vorbind despre eficientizare și daca acesta este atributul profesional al lui Alecu, responsabilitea lui Bălășoiu ar fi fost să se opună cu orice chip eficientizării realizate de la numirea lui Alecu în fruntea Departamentului.

Alecu se laudă în ultimele zile cu realizarea și aprobarea Memorandului privind ajutorul de salvare a CEO. Deși Memorandumul este izbitor de asemănător cu cel aprobat pentru CE Hunedoara în 2015, Alecu vrea salariu mai mare cu 3500 lei și Directoratul aprobă spre uimirea celorlalți directori!!!

Apare Bălășoiu, se umflă Direcția Juridică!

Activitatea juridică s-a desfășurat, conform organizării din 2013, în cadrul unui Departament Juridic! Acum, în vârful acestei activități se găsesc trei persoane, mai exact trei salarii pentru aceeași activitate care în 2013  se realiza cu unul singur.

Dacă Boza are consilier juridic personal, Bălășoiu ar fi dorit ca protejata, Daniela Șerban, să fie chiar director. Nu i-a ieșit așa cum ar fi vrut și din motive de vigilența presei!

Astfel „concursul” cu câștigător dorit a rămas în ceață tipică managementului opac al lui Boza și Bălășoiu, dar asta nu  înseamnă că doamna nu extrage lunar de la CEO o suma considerabilă, semnând hărții sub un nume la fel de inutil ca și Departamentul de mai sus, și anume de „coordonator”!

„Guvernanța corporativă” costă!

Am lăsat-o la urmă pe Delia Slavulete, pentru că banii pe care îi extrage ea din CEO echivalează aproape cu tot ce iau împreună ceilalți doi protejați ai lui Bălășoiu.

Pentru ea, apariția lui Bălășoiu în Directoratul CEO nu a mai produs un salt spectaculos! Dar că Bălășoiu să-și arate „potența”, CEO a mai înființat un Departament dedicat… „Guvernanței Corporative”.

Cât de mult este implementată guvernanță corporativă la CEO, știu toți jurnaliștii care încearcă să străpungă zidurile „transparenței” când au nevoie de informații despre a ctivitatea companiei! Și probabil că știe și doamna Delia Slavulete, când încasează salariul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.