Bășcălie sau incompetența la Ministerul Muncii și Protecției Sociale?

1
891

Joacă cu comunicarea publică!

Pentru a verifica o informație despre obținerea nelegală a reprezentativității unei federații sindicale am solicitat o informație extrem de simplă de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, instituția în a cărei sfera de activitate se găsesc relațiile de muncă.

Informația că o federație obținuse reprezentativitate în două sectoare de activitate, depunând, conform procedurii, două dosare la MMPS, care ar fi eliberat pentru fiecare din aceste dosare dovadă necesară pentru însoțirea cererii introduse la instanța atrăgea atenția că toată procedura nu ținea seama de prevederile art 41, alin. (2) din Legea 62/2011.

Textul de lege spune clar că intr-o federație pot fi asociate numai din sindicate constituite in același sector de activitate. Adică o federație rezultata din asocierea unor sindicate constituite  in  mai multe sectoare de activitate se află în afară legii, fiind pasibilă de dizolvare sau acoperire a nelegalitatii dacă suntem în situația nulității relative.

MMPS are nevoie de patru pași pentru a calibra un răspuns ușor!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale da semne că ar dori să modernizeze instituția, dar dorințele dumneaei trebuie să dezvolte un set de indicatori măsurabili, inclusiv în sfera comunicării publice obligatorii privind accesul la informațiile de interes public.

Dacă unui „specialist” din minister îi sunt necesare 4 reluări ale aceleași întrebări(în nuanțe diferite, e drept) și nu poate interpreta sistematic un text de lege(culmea având repere în aceeași lege la distanță de 10 articole unul de celălalt), declarațiile doamnei ministru nu pot contrabalansa contrabalansa aceste probe de incompetența și/sau neseriozitate.

Abia în al patrulea răspuns MMPS conchide că:”nu este legal că într-o federație sindicală să fie asociate sindicate din două sau mai multe sectoare de activitate„. Și atunci cum ar putea fi o federație reprezentativă în două sau mai multe sectoare de activitate, în logică juridică a „specialiștilor” MMPS?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.