Caracatița primește încă o lovitură!

0
1151

Aproape 3 ani de amatorism managerial!

Complexul Energetic Oltenia a regresat economic și tehnologic, în ultimii 3 ani, până la un nivel la care se discuta tot mai des despre dispariția sa din piață energetică românească!După cum observăm, anterior lui 2017, managementul avea preocupări în a controla indicatorii tehnici și economici și a reușit să mențină stabilitatea companiei, redresand-o după pierderile masive din 2014 și 2015, în care au fost preluate creanțele istorice incerte.

Practic începutul anului 2017 găsește compania cu un bilanț contabil curat, cu o structura organizatorică „reglată” pe cerințele pieței de energie și cu un trend al rezultatului financiar în creștere explozivă.

Cu toate acestea, la care se adaugă și un boom al pieței în prima parte a anului 2017, managementul nou instalat începe să înregistreze pierderi din al treilea trimestru de activitate.

Trioul dezastrului!

Din cele 11 trimestre numărate de la începutul anului 2017, în primele două s-a înregistrat rezultat pozitiv, iar în următoarele nouă pierderi masive, fiind evident că echipa instalată  atunci nu a fost calificată nici măcar să conserve situația în care a preluat compania!

Cine au fost artizanii dezastrului? În mod cert cei care au administrat compania-Consiliul de Supraveghere(președinte Cornel Bobalca) și Directoratul(președinte Sorinel Gheorghe Boza)-dar împreună cu ei și secretarul de stat Doru Vișan, care a coordonat sectorul energiei pe cărbune.

Un trio care a fost, în mod repetat, surprins cu atitudini și preocupări care prefigurau dezastrul de astăzi al Complexului Energetic Oltenia, dar și efectele grave asupra securității energetice a României.

Cu toții au beneficiat de o susținere care trăda interese obscure, astfel încât li s-a permis să stea în funcții cu tot roiul de informații despre managementul execrabil. Atât Vișan cât și Bobalca au dispărut de pe funcții doar din motive conjuncturale, fără să fie făcuți responsabili pentru eșecurile profesionale!

Ar fi un act de echitate față de cei care au făcut eforturi în Complexul Energetic Oltenia, ca măcar ultimul rămas din trioul respectiv să răspundă pentru situația în care a adus compania!

Doru Vișan și prăbușirea energiei pe cărbune!

Gorjenii și-au pus speranțe, Complexul Energetic Hunedoara și Complexul Energetic Oltenia de asemenea!

După mai puțin de 3 ani de mandat Doru Vișan i-a lăsat pe gorjeni fără încă vreo 1500 locuri de muncă în energie și minerit și alte câteva mii indirect, pe cei din Hunedoara în faliment, iar Complexul Energetic Oltenia fără speranța.

Sub Doru Vișan energia pe cărbune s-a prăbușit, importurile au atins maxime istorice, securitatea sistemului energetic a fost pusă în pericol, sistemul fiind în două rânduri aproape de blackout.

Dar cel mai grav lucru e că sub Doru Vișan resursă umană de calitate din sistemul energetic a fost torpilată sistematic, iar neamurile proaste au trăit perioada de mare satisfacție.

Una peste alta, sunt necesare eforturi și timp pentru a remedia ce s-a distrus în mandatul lui Doru Vișan! Demiterea lui poate da speranțe în sistem! Cu condiția să fie eliminați și trepadusii lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.