Câștigurile salariaților CEO dijmuite în 2018!

0
464

Autostrada minciunilor!

Venit în mod dubios la conducerea Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Gheorghe Boza a inaugurat, încă din startul șederii lui la această companie, autostrada minciunilor privind activitatea sa și a echipei pe care o conduce!

Cumpărarea liderilor de sindicat, un demers ușor având în vedere că aceștia flamanzisera rău după pierderea privilegiilor în 2013, a asigurat înșelarea „instituționalizată” a salaratilor prin înțelegeri complice!

„Dialogul social” a devenit formă de inselare permanentă a salariaților indiferent de aspectele discutate. Cu titlu de inventar putem enumera: neindexarea grilei de salarizare odată cu trecerea contribuțiilor la salariat, ciuntirea procentelor sporurilor de carieră și periculozitate la negocierea CCM, comprimarea celor 50 milioane lei promise pentru armonizare, care nu au mai apărut în buget, acordarea unor creșteri de venituri trunchiate doar la presiunea protestelor din 2019, încercarea de a diminua valoarea legală a voucherelor de vacanță…

Comparând bugetele din 2017 și 2018, minciună e mare cât casă! Sumele trambitate, la începutul lui 2018, ca „eforturi” de 25 milioane lei și apoi alte 25 de milioane lei(50 milioane lei în total) sunt, in realitate, doar diferența dintre 943 milioane lei(cheltuieli cu personalul în 2017) și 926 milioane lei(cheltuieli cu personalul în 2018), adică… 17 milioane lei, respectiv o treime din cele 50 milioane lei vehiculate de Boza și sindicate!

În 2018 economii la cheltuielile cu personalul!

Bilanțul 2018 a statuat o pierdere catastrofală pentru Complexul Energetic Oltenia, de 1,133 miliarde lei. Raportat la bugetul rectificat în care se preconizasera deja pierderi de 975 milioane lei, cheltuielile totale sunt cu peste 200 milioane lei mai mari.

La cheltuielile cu personalul s-au făcut însă economii de de aproape 22 milioane lei. Adunând cele 33 milioane lei „pierdute” de sindicate și administrație în faza de elaborare a bugetului cu cele 22 milioane lei „economisite” față de bugetul aprobat, observăm că salariații au rămas fără drepturi de 55 milioane lei!!!

Situație asemănătoare a fost și în 2017, când economia pe seama cheltuielilor cu personalul a fost de 26 milioane lei.

Liderii de sindicat apară îmbuibații și incompetenții din administrație!

Dacă se analizează aceste drepturi în structura, este posibil că salariații să fi fost înșelați și cu privire la utilizarea economiei la fondul de salarii, care trebuia integral distribuită salariaților conform CCM.

Numai că în CEO nu există niciun lider de sindicat preocupat de drepturile oamenilor!

Ei protejează matarpazlacurile unei conduceri care a câștigat din managementul absolut deplorabil cu peste un milion lei mai mult decât în 2017. Acest „supliment” de peste 10 miliarde lei vechi a fost împărțit între 13 persoane, 7 membrii Consiliului de supraveghere, 5 membrii ai Directoratului și un secretar al celor două structuri.

Cifrele acestea le au cu toții și doar trădarea explică de ce economia la cheltuielile cu personalul nu este prezentată public, defalcată în structura pe fond de salarii și celelalte componente de câștiguri neincluse în fondul de salarii!

După cum observăm la conducere nu se economisește nimic, se huzureste pe banii care provin din aceeași grămadă, cea a bugetului destinat cheltuielilor cu personalul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.