Noul Consiliu de Supraveghere incepe activitatea!

0
295

Consiliu de Supraveghere pentru redresarea CEO!

Cu mici peripeții, membrii Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia, aleși în dată de întâi iulie 2019, și-au depus vineri declarațiile de acceptare a mandatului la ONRC.

La prima întâlnire noul CS va alege președintele și va constitui cele patru comitete consultative: nominalizare și remunerare, audit,reglementare și relații cu autoritățile publice, strategie și dezvoltare.

O candidatura asumată pentru poziția de președinte este cea a lui Marius Dumitrașcu, recent numit secretar de stat la Ministerul Energiei.

Membrii fostului Consiliu de Supraveghere nu au exercitat controlul prevazut de lege asupra activitatii Directoratului, ceea ce a condus la o situatie financiara si operationala grava a companiei.

Mai mult, fostul președinte al CS și președintele Directoratului au folosit discreționar resursele financiare ale unității destinate indemnizării membrilor CS!

Schimbarea Directoratului cu sau fără atragerea răspunderii!

Practicând o politică contabila care denaturează rezultatul financiar, lipsită de prudență cerută de lege, Directoratul Complexului Energetic Oltenia vinde energia produsă cu aproape 100 lei/Mwh sub costuri, pierderea estimată fiind de cca 4 milioane lei pe zi!

Totodată Directoratul are un grad extrem de mic de realizare a indicatorilor de performanță in anul 2018, chiar și în condițiile în care complicitatea cu vechiul Consiliu de Supraveghere a dus la „aranjarea” lor scandaloasă, pentru a mari artificial gradul de realizare.

Din acest motive, prima măsură, obligatorie pentru noul CS, este demiterea Directoratului întemeiată fie pe neîndeplinirea indicatorilor de performanță, fie pe atragerea răspunderii în temeiul art 155, alin(7) din Legea 31/1990.

În caz contrar Consiliul de Supraveghere ar începe să funcționeze cu încălcarea legii și atribuțiilor specifice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.