La Complexul Energetic Oltenia se întâmplă lucruri necurate!

1
540

Încălcarea legii la ordinea zilei!

Opinia publică, salariații societății, mai nou chiar și liderii de sindicat vor să știe ce se întâmplă la o companie în care cca 12000 de oameni muncesc, încercând să se bucure de rezultatele muncii lor.

Alți cca 1000 huzuresc pe muncă celorlalți și au ca preocupare încălcarea legii!

Serviciul de comunicare s-a „întărit” cu angajări noi, fără nici un fel de transparență, dar lucrează că în epoca de piatră!

Ciurel putea, Boza nu poate!

La mai multe cereri în baza Legii 544, privind accesul la informații de interes public a fost refuzată trimiterea informațiilor, pe motiv că „Balanță analitică de verificare nu intră în categoria informațiilor de interes public.Toate documentele financiar-contabile care fac parte din categoria informațiilor publice, inclusiv situațiile financiare aferente anului 2018, se publică pe site-ul societății, după auditarea și aprobarea acestora, în termenul și formă prevăzute de legislația în vigoare cu privire la obligațiile de transparență și raportare.”

Să afirmi asemenea gogomănii și să mai fi și plătit pentru asta este inacceptabil! Balanță analitică de verificare este atașată situațiilor financiare la 31.12.2014, conțînând, fără discuție, informațîi de interes public. De ce acum se ascunde balanță? Pentru că în ea se vede structura cheltuielilor și se poate demonstra pe ce s-au aruncat banii companiei, adică plimbări prin străînătate, cotizații la ONG-uri „producătoare” de diplome pentru „multiubitul conducător”, plăti pentru reclamă și publicitate(a se citi propagandă deșănțată pentru personaje incompetente profesional)

Compania blocată de „interesele” lui Boza!

Noul Consiliu de Supraveghere nu funcționează pentru că mandatul dat de AGA la punctul 6 din Hotărârea AGOA nr 7/01.07.2019 nu a fost dus la îndeplinire! https://www.ceoltenia.ro/documente/

Cine a fost împuternicit să îndeplinească formalitățile la Oficiul Registrului Comerțului Teritorial Gorj? Tocmai presedintele de ședința al AGA din 01.07.2019, Sorinel Gheorghe Boza, care putea delega mandatul sau altor persoane, dar responsabilitatea era strict a sa!

Boza este direct interesat să blocheze activitatea noului Consiliu de Supraveghere, pentru a-și prelungi șederea în Directorat, în pofida rezultatelor dezastruoase din anul 2018 și primele șase luni din 2019. Una dintre măsurile firești și obligatorii care trebuie luate de Consiliul de Supraveghere este demiterea Directoratului!

Secretara CS și a Directoratului atrasă la colaborare!

Sincopele care au apărut la înregistrarea Consiliului de Supraveghere puteau fi cu ușurință evitate dacă secretara Consiliului de Supravheghere, s-ar fi ocupat profesionist de întocmirea cererii și anexarea materialelor prevăzute de lege.

„Bâlbă” profesională a doamnei Delia Slavulete este inadmisibilă în contextul în care a fost promovată în funcția de șef de Departament și a întărit structura pe care o conduce cu vreo doi juriști angajați pe sprânceană. Bâlbă  inadmisibilă, dar explicabilă, atâta vreme cât Boza îi asigura câștiguri mai mari decât al celui mai bine plătit director cu CIM din companie!

Atacuri furibunde la Consiliul de Supravheghere!

Din episodul tergiversării înregistrării mențiunilor la ORCT, membrii Consiliului de Supraveghere trebuie să observe că sunt primiți cu ostilitate la CEO și că nu pot avea încredere în cei plătiți de companie să le asigure suportul pentru bună desfășurare a atribuțiilor lor, respectiv Directoratul și secretariatul Consiliului de Supravheghere și al Directoratului.

Mai mult, noul Consiliu de Supraveghere a fost atacat furibund de către slubasii media cu care Boza își bea cafeaua!

Trebuie să ne reamintim cum a intrat Boza în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, după ce a fost „speriat”, cu o contribuție semnificativă a presei, cel care fusese desemnat în urmă procesului de selecție!

Încă nu s-au evidențiat dovezile că Boza ar fi fost pe lista scurtă la momentul selecției, pentru a stabili cu claritate că  acesta n-a pătruns în Directorat pe cai oculte. Situația gravă în care se află compania ar putea avea că sorginte un proces de selecție cu vicii grave!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.