Incompetența de la Complexul Energetic Oltenia se vrea salvată prin contestarea Consiliului de Supravheghere!

0
316

Scheleții din dulapuri-coșmarul incompetenților!

În interiorul Complexului Energetic Oltenia este haos total! Personajele de la vârful societății, care s-au înfruptat copios din banii companiei că s-o ducă la o pierdere de 1,133 miliarde pe 2018, au o singură preocupare: cum să-și salveze scaunele!

Indivizi a căror incompetența a devenit evidentă pentru toata lumea, inclusiv o parte din sustinatorii de odinioara, se învârt că viermii să se reconecteze la noile poziții de decizie administrativă sau chiar fac „balans” politic! Pentru ei devine un pericol funcționarea normală a companiei, pentru că sunt indivizi obișnuiți cu apele tulburi!

Compania este într-o stare atât de gravă încât orice întârziere în normalizarea activității determina creșterea pierderilor economice. Cine și de ce tulbură apele? În primul rând Directoratul care se vrea scăpat de consecințele managementului de paradă.

Mai mult decât pierderea avantajelor financiare îi îngrijorează scheleții din dulapuri! Cine va prelua managementul are obligația legală să inventarieze ceea ce preia și de la ce situație pleacă, pentru a putea prezența ulterior dinamică societății sub propriul mandat.

Pe lângă Directorat sunt o mulțime de popândăi cu pretenții de polititicieni, sindicaliști sau jurnaliști care își asiguraseră o bună „comunicare” cu incompetentii pentru a-i susține, la schimb cu rezolvarea unor interese personale mai mici sau mai mari, unii declarând public că sunt satisfăcuți chiar si de o cafea băută cu managerul.

Fake-news pentru protejarea managementului dezastruos!

Cafeaua pare să nu fie una obișnuită! Pentru că produce făcături de presă clar pilotate din interiorul CEO pentru conservarea managementului dezastruos.

Președintele Directoratului și secretara Consiliului de Supravheghere s-au „împiedicat” la înregistrarea membrilor CS aleși de Adunarea Generală a Acționarilor pe 01.07.2019, iar societatea a rămas, în premieră, trei săptămâni fără unul din organismele de conducere.

Odată devenit funcțional, Consiliul de Supravheghere este atacat tocmai de prietenii de cafea ai lui Sorinel Gheorghe Boza cu făcături de presă! Pretextul este renunțarea la mandat a secretarului de stat Marius Dumitrașcu.

Cu un minim efort de documentare(să cerem deontologie cred că e prea mult în cazul lor) „jurnaliștii” ar fi putut ști mai mult decât ce au citit în cafea și anume că excepția la „incompatibilitatea” lui Marius Dumitrașcu și modul de rezolvare sunt prevăzute de legea 161/2003.

Esență juridică este că incompatibilitatea nu poate fi constatată nici de Boza nici de „jurnaliștii” acoliți! Ea n-a fost constatată de cei care sunt competenți, mai mult Marius Dumitrașcu anulând orice discuție pe acest subiect odată cu retragerea din Consiliul de Supravheghere al CEO!

Consiliul de Supravheghere are astăzi 6 membrii! El este la fel de funcțional că și Directoratul lui Boza atunci când avea doar 4 membrii din 5! Chiar și dacă Marius Dumitrașcu ar fi rămas în CS, în stare de incompatibilitate, rezolvarea incompatibilității era atributul premierului care putea să-l demită din funcția de secretar de stat, dar nu și din cea de membru al CS la Complexul Energetic Oltenia.

În alte situații, cu aprobarea Guvernului, secretarii de stat au putut fi membrii în organele de conducere ale societăților cu capital de stat. A fost cazul lui Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei și membru în Consiliul de Administrație al SN Nuclearelectrica!

Oare „jurnaliștii” lui Boza nu știu să între pe site-urile oficiale ale companiilor de stat din România, ci doar să citească în cafea?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.