Caracatița în suferință!

0
233

A dispărut Bobâlcă!

Modificările aduse Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia prin metodă votului cumulativ sunt o dovadă că din Ministerul Energiei pot pleca și subtilități profesionale care i-au lăsat cu gură căscată, în primul rând, pe Sorinel Gheorghe Boza și pe Mihai Weber! Ambii au ratat un important moment în care ar fi trebuit să țină gură închisă!

Unul se da în stambă, considerându-se manager! „Am fost președintele ședinței AGA. Așa s-a derulat ședința, prin retragerea mandatelor celor cinci membrii din CS, numirea celor noi cinci membrii și confirmarea celor doi membrii numiți acum două săptămâni”, a spus Boza într-o intervenție telefonică la Tele3. Subtilitatea votului cumulativ i-a scăpat lui Boza!

Votul cumulativ s-a aplicat asupra a 12 persoane, 7 membrii ai CS și 5 propuneri noi. Au fost votați 7 din 12, rămânând pe dinafară 5 printre care și Bobâlcă, pretuitul ajutor al lui Boza, ajutor plătit cu  indemnizații în avans. Subtilitatea votului cumulativ constă în evitarea unor litigii cu foștii membrii ai CS, care după ce au participat la dezastrul companiei, ar fi avut nesimțirea să se gândească la daune interese.

Trioul care a contribuit substanțial la regresul fantastic al Complexului Energetic Oltenia a pierdut un exponent. Doru Vișan ar putea pierde atribuțiile prind sectorul energiei pe cărbune. Boza nu mai poate fi menținut în funcție de noul Consiliu de Supraveghere. Caracatiței i-a fost retezată o tentacula! Pentru CEO se deschide șansă redresării!

„Abordările” lui Doru Vișan i-au rămas în gât!

Propulsat în funcția de secretar de stat de către un grup de interese cu legătură directă la condamnatul Dragnea, Doru Vișan a irosit 2 ani și jumătate din mandat, privind la scufundarea Complexului Energetic Oltenia!

A ieșit, în diverse circumstanțe, alături de Boza, pe la televiziunile locale de casă ca să rămână cu cuvântul „abordare” în gât, deranjat de ideea de transparență! A devenit amenințător față de minerii care protestau pentru drepturile lor. A girat cel mai periculos periculos program de trecere a vârfului de iarnă, cu stocurile de cărbune reduse la jumătate.

În mandatul sau energia produsă pe cărbune s-a diminuat drastic, fiind înlocuită de importuri masive! Din aceste considerente este necesar ca acestuia sa-i fie retrase atributiile legate de energia pe carbune.

Rătăcirea lui Weber!

În general politicienii sunt habarnisti și superficiali în chestiuni economice! Președintele PSD Gorj se ia la întrecere cu el însuși, livrandu-ne declarații aiuritoare: „Eu am crezut că această ședința nu va avea loc, că va fi amânată…” Bravo Mișule, tu crezi că o companie de acest nivel se administrează jucând șotron!

Despre faptul că Mișu Weber nu știe, dar se bagă, am mai scris în CEONews, dar am privit lucrurile din unghiul incompetenței sale privind activitățile din energie! Ultimele declarații ne arată însă un Mihai Weber periculos pentru viitorul Complexului Energetic Oltenia.

Weber cerea public, în anul 2018, să nu se facă declarații despre managementul defectuos de la CEO, să fie liniște în jurtul companiei! Sub liniștea lui Weber compania a ajuns la 1,133 miliarde pierdere, iar acum el sare la scandal să răstoarne speranța îndreptățită că s-ar putea îndrepta ceva. Mizerabilă atitudine!

Noul CS va evalua Directoratul!

Boza se înfoia că un curcan zilele trecute că el e greu de schimbat, că a fost evaluat de Consiliul de Supraveghere. Un CS cu care cooperase în aducerea companiei la pierderi catastrofale. Un CS cu un președinte a cărui integritate a fost discutată de presă și salariații companiei. Un CS din care nu a putut fi păstrat nici măcar un membru!!!

1,133 miliarde lei pierderi, 1,498 miliarde lei activ curent net negativ, comunicare deplorabilă sunt trei exemple după care orice evaluare obiectivă a Directoratului ar trebui să-i trimită la plimabare pe toți membrii săi. Aceștia au prăbușit compania nu numai financiar ci și tehnologic!

Urmărind evoluția consumului specific de combustibil, observăm că după eforturile de reducerea acestuia între anii 2012-2015, în 2018 acesta a ajuns din nou la cote generatoare de pierderi financiare de cca 15 milioane euro.

Cu asemenea date în față, Consiliul de Supraveghere nu poate să constate decât că s-ar compromite din start încercând să păstreze componentă Directoratului!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.