Discriminare fără precedent la Complexul Energetic Oltenia!

0
390

Instrument de șantaj oferit de Boza liderilor de sindicat!

Complicitatea jegoasă administrație sindicate de la Complexul Energetic Oltenia umflă tot mai mult burțile managerului și liderilor de sindicat și diminuaeaza drepturile salariaților, ducând compania în cea mai neagră perioada din existența sa!

Voucherele de vacanță au fost obținute de mineri printr-un protest de amploare împotriva voinței administrației și fără nici o contribuție a liderilor de sindicat. Prima „învârteală” a complicilor a fost să nu acorde vouchere la valoarea legală, stabilind 1450 lei, în loc de 2080 lei!

Pentru că managementul catastrofal a adus compania în sapă de lemn, „gânditorii” din administrație și sindicate au venit cu altă găselniță: vouchere pe card care se activează din când în când, fără nici un control al muncitorilor. Consecința va fi că voucherele se transformă dintr-un drept colectiv într-un instrument de șantaj în mâna liderilor de sindicat, care își vor servi cu prioritate „gașcă” de susțînători!

Opoziție față de discriminare și nelegalitate!

În anexă la CCM acordarea voucherelor este prevăzută la 01 Mai! Este legea părților, este un drept colectiv și de el trebuie să beneficieze toți salariații, în aceleași condiții! Ori diferențierea momentului acordării între salariații este discriminatorie, dar și nelegală, nerespectând CCM.

Nemulțumirea oamenilor crește pe zi ce trece și nu este exclus să se ajungă la alte proteste datorită acestei mârșavii săvârșite de conducere și sindicate. Este de remarcat că față de această moua mârșăvie nici un lider nu mai crâcnește, toți sperând că își vor mari numărul de membrii.

Dacă la începutul anului minerii au băgat spaima atât în Boza cât și în lideri doar cu câteva zile de protest, față de nouă mârșăvie e suficient să scrie fiecarec două hărții: o cerere de solicitare a voucherelor în termen de 15 zile și o cerere de retragere din sindicate! Astfel până la 01 iulie toți salariații vor fi cu cardurile activate în buzunar!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.