Complexul Energetic Oltenia amână plățile la bugetul de stat!

0
239

Politică de distrugere a CEO continuă și în 2019!

Insuficientă cash-ului la Complexul Energetic Oltenia devine cronică și în același timp critică! Managementul companiei a tot susținut public că a fost luat prin surprindere de evoluția prețului la certificatele de CO 2! E important de subliniat că managerii companiilor similare din Germania și Polonia, spre exemplu, nu și-au „delectat” stakeholderii cu surprizele prezentate nouă prin năucitoare elucubrații ale „managerului” CEO!

Grație managementului de paradă și a declarațiilor rupte de realitate, Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2018 cu un rezultat financiar catastrofal: pierdere de 1,133 miliarde lei! Managementul inconștient nu da nici un semn de asumare a pierderii, ba chiar, cu niște scorneli demne de patologic, ne lansează ipoteze tampite despre „cum ar fi fost, dacă n-ar fi fost”. Lucrurile sunt clare: CEO a încheiat anul 2018 pe pierdere, indiferent de evoluția prețului la certificatele de CO 2!

Pentru că managementul CEO nu e capabil să vadă cauzele prăbușirii financiare a companiei în 2018, își continuă opera de distrugere și în 2019! Cu o politică a înregistrărilor contabile demonstrat manipulatorie, „managerul” se da în stambă pe la televizor cu profitul de aproape 150 milioane lei, deși anul acesta nu a mai provizionat nici un leu costuri cu certificatele, așa că ne așteaptă o nouă surpriză!

Se amână la plata obligațiile la bugetele de stat!

După ce nu a anticipat evoluțiile prețului la certificatele de CO 2 în 2018, managementul CEO  e complet debusolat, deoarece în 2019 nu mai poate găsi soluții nici pentru plata obligațiilor curente, care se succed luna de luna!

Obligațiile cumulate la bugetele de stat au sărit de 100 milioane lei, iar managementul de paradă le împinge, prin eșalonare, către viitor, deși lipsa cash ului nu este accidentală, ci se cumulează luna de luna din cauza managementului execrabil.

La o simplă adunare constatăm că în patru luni de zile compania acumulează obligații care ar trebui, cel puțin, să îngrijoreze! 500 milioane lei credite pentru plata CO 2, peste 50 milioane lei costurile acestor credite, peste 100 milioane lei eșalonare la plata a obligațiilor la stat, 25 milioane lei datorie la salariați cărora nu li se atribuie voucherele de vacanță conform CCM, adică un total de 675 milioane lei obligații rămase după 4 luni de activitate.

Când, după 4 luni de activitate, îți rămâne o „codiță” financiară cât cifra de afaceri pe trei luni, să declari că societatea este stabilă financiar, e dovadă clară de inconștiență!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.