Avarie gravă în minerit!

0
481

Excavator transformat în morman de fier!

Excavatorul 01 de 1400 mc/h de la carieră Berbesti a fost transformat într-o grămadă de fier vechi, ca urmare a unei avarii rar întâlnite în exploatarea minieră. Astfel, datorită unui mod de exploatarea în afară normelor tehnologice, a fost atacat pilierul de siguranță al utilajului ceea ce a determinat prăbușirea unei cantități imense de pământ peste acesta.

Din primele informații rezultă că părți esențiale ale excavatorului s-au rupt, acesta arătând că după bombardament! Excavatorul 01 era singurul pe cărbune, fluxul de aprovizionare al termocentralei Govora, de la această carieră, fiind întrerupt.

Exploatarea în condiții de nesiguranță de până acum, pune în pericol și excavatorul 02, aflat în revizie, pe o cota superioară lui 01, adică în imposibilitatea de marș către o zona de siguranță. In asemenea situații literatură de specialitate atrage atenția că fisurarea terenului poate avansa în straturile superioare zonei de excavare, zona fiind in continuare in mare pericol de calamitate.

Salariații, martori ai evenimentului, cer cu insistență atragerea răspunderii conducatorilor care au dispus acțiunile tehnologice ce au generat avaria!

La pomul lăudat…!

Site-ul gorj24.com titra cu două luni în urmă: „Cel mai bun specialist în minerit n-a avut loc între consilierii CEO şi a plecat la Vâlcea„. Apoi continuă: „…deşi a fost unul dintre cei mai bine apreciaţi din zona de minerit, Dumitru Ungureanu dă o mână de ajutor la Berbeşti pentru CET Govora.”

Nu avem suficiente date că să vedem cum i-a ajutat Dumitru Ungureanu pe cei de la Berbesti, dar avarierea excavatorului 01 este semn că la această unitate  „urmele” de specialist au dispărut, fiind, probabil, îngropate la rândul lor, sub malurile prăbușite!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.