Show-managerul lovește din nou!

0
328

La CEO sunt probleme!

Au trecut mai bine de doi ani de când spun că la CEO sunt probleme! În 2017 compania înregistra profit, termen economic căruia nimeni nu-i caută conținutul și nici proveniență! Dar în orice limbaj există parte explicativă a cuvintelor, care în cazul „profitului” trimite către o anumită expertiză economică!

Cine nu are cunoștințe economice, percepe instinctiv că profit este ceva de ros! Rozătoare flămânde nu lipseau din companie și împrejurimile sale! Așa s-au așezat la masă impostură managerială, minciună politică, trădarea sindicală și intoxicarea mediatică, ceea ce eu numesc „patrulaterul negru”.

Pentru că la conducerea companiei fusese parașutat un personaj, care nu avea legătură cu domeniul energetic și cu destule lacune în sfera managementului, a început hora pe nisipuri mișcătoare, cu strigături din toți bosogii: profit, profit, profit! Pe utilizarea bolnăvicioasă și deplasată a cuvântului profit s-a constituit caracatița devoratoare a companiei, care a adus compania în situația catastrofală de astăzi, cu pierderi în jurul unui miliard de lei!

Să le spui imbuibatilor că profitul nu avea nici o legătură cu managementul lor, părea o misiune sinucigașă! Din cauza asta mulți oameni onești din CEO și presă(nu pot asocia cu onestitatea vreun politician sau sindicalist) m-au lăsat, ceva timp, aproape singur! Am depășit minciuni sfruntate, injurii nemeritate și chiar amenințări, dar astăzi savurez faptul că o mulțime de jurnaliști scriu despre dezastrul managerial de la CEO, că instituții de control confirmă oficial știrile date de mine și cvasitotalitatea colegilor din presă, că, pe o rețea de socializare, peste 700 de oameni mi-au cerut prietenia.

Dar cel mai mare succes e să văd cum se comprimă și se agită gașcă profitoare din și de pe lângă companie și să văd cum au muțit susținători celui mai slab management din istoria companiei!

Minciună sub acoperire managerială!

Deși i-am arătat de nenumărate ori lui Boza că minte fără rușine, el continuă să livreze repetat chiar și minciunile pe care i le-am demontat! Ori e uituc, ori depășește orice limita a nerusinarii. Poate a crezut că minciunile spuse la București nu reverberează cum au făcut-o cele spuse în Gorj!

Să-i reamintim că minte, pentru că 2017 a fost totuși abia al treilea an în care compania a avut un rezultat pozitiv, această rezultând din bilanțurile anilor 2012 și 2013, încheiate sub conducerea lui Ciurel Dan Laurențiu, un predecesor al lui Boza „necomestibil” pentru mincinos din motive de blog și de pricepere în energie!

Aceste informații sunt la dispoziția mincinosului, le are sub nasul exagerat de lung că urmare a minciunilor spuse. Complexul Energetic Oltenia a încheiat alte două exerciții financiare(2012 și 2013) cu profituri considerabile de 176 milioane lei și respectiv 76 milioane lei!

Este total inacceptabil cum președintele Directoratului CE Oltenia murdărește imaginea companiei aruncând, într-o  neglijență de ageamiu în comunicare publică, date eronate privind poziționarea firmei în ierarhii specifice.

Complexul Energetic Oltenia nu este principalul producător de energie din România, pentru că este devansat

serios de Hidroelectrica, ba mai mult sub conducerea lui Boza societatea a intrat într-un puternic declin în ce privește producția de energie și prin urmare este afectată și cota de piață pe care o ocupă!

Nu este nici principalul angajator, find pe locul 4 între companiile de stat și pe locul 6 în total companii!

Cu circul la TVR

Dacă situația Complexului Energetic Oltenia n-ar fi atât de gravă, am putea urmări aparițiile lui Boza pe la televiziuni, ca emisiuni de divertisment. În urmă cu ceva timp, omul chiar a realizat, la TVR Craiova, extrageri din urnă a unor biletele norocoase, cum fac papagalii prin iarmaroace.

În lipsa unui vocabular specific activității energetice, cel care se dorește un vector de imagine al CEO, ne-a explicat în termeni de „funcționar” la stana de oi cum „dacă apă îngheață, pornește, ridică nuclearu”.

Cunoscatoriii sistemului energetic românesc așteptau de multă vreme să afle de la Boza că avem „solar de 80-100 de MW!?”, dar „dacă ai o ceață sau o zona mai fără soare, nu funcționează”.

Se impun măsuri urgente!

Aceste videoclipuri și nu numai, sunt dovezi clare că Președintele Directoratului CE Oltenia are o mare ceață când privește spre rolul sau în această companie. Este evident că situația jalnică în care se găsește acum unitatea energetică este în strânsă corelație cu ceața.

Din ceea ce vedem, nu putem avea nici cea mai vagă speranța că omul poate performa în acest domeniu! Neliniștile personale și supărarea că i se contesta mult prea mult genialitatea nu sunt de nici un folos companiei!

Față de ceea ce a „produs” Boza și echipa lui la CEO este necesară activarea urgență a măsurilor instituționale de atragere a răspunderii manageriale! Situatia economica a companiei obliga la aceste masuri!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.