#ȘÎEU ESTE DESPRE CULTURA PROTESTULUI ȘI AFIRMAREA DEMNITĂȚII DE CETĂȚEAN

0
267

Ștefan Mandachi – omul de afaceri sucevean care îndeamnă românii să protesteze mâine, 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute amendând eșecul repetat al administrației statului de a performa, mai cu seamă în propunerea și implementarea, în ritmul cerut de dezvoltarea economiei și a societății, de proiecte de autostrăzi – nu este un erou, ci un cetățean decis să ia atitudine și să renunțe la poziția pasivă și culpabilă de victimă a unei clase politice corupte și incapabilă.

Protestul ”#ȘîEu” are cu minut ce trece tot mai mulți adepți pentru simplul motiv că tot mai mulți români – antreprenori, medici, funcționari, profesori, studenți, meseriași sau liber profesioniști, lideri de opinie și așa mai departe – înțeleg că nu mai pot crede în demnitatea lor dacă nu o fac efectivă, acționând; iar Ștefan Mandachi a propus un proiect de protest cu cap și coadă, absolut potrivit pentru afirmarea demnității personale, a demnității de român și a spiritului civic și patriotic.

Nimeni cu capul pe umeri nu poate reproșa doar actualei guvernări faptul că Moldova ori Oltenia nu au astăzi nici măcar un capăt de autostradă în construcție, dar în același timp guvernarea PSD – ALDE și UDMR reprezintă pentru oricine cu simț civic picătura care a umplut paharul. Anii 2017 și 2018 sunt cu cei mai puțini kilometri de autostradă dați în funcțiune. În anul 2018 s-a aprobat în Parlament și apoi a fost promulgată o lege care obligă guvernul să finalizeze în patru ani o Autostrada Unirii, dar în proiectul de buget pentru 2019 guvernarea Dragnea-Tăriceanu-Kelemen o ignoră cu voioșie.

Dacă protestul de mâine va avea succes, românii își vor fi recâștigat demnitatea. Și nu trebuie să se oprească. Niciun ministru, președinte de consiliul județean, primar, parlamentar, baron de partid nu trebuie să mai presupună că țara este o adunătură de oameni fără personalitate, fără dorințe, fără nevoi, o simplă adunătură electorală ce stă cu mâna întinsă la pomeni electorale: salarii, ajutoare, pensii și subvenții.

Cultura protestului va fi principalul câștig al proiectului pe care Ștefan Mandachi l-a propus românilor. De el politicienii se tem grozav, chiar dacă nu vorbesc despre acest lucru, sau tocmai pentru că nu o fac. De fapt o fac, prin diversele lor portavoce: (i) Dan Voiculescu, care s-a alăturat perfid proiectului de protest sau (ii) Sebastian Ghiță, care a amenințat că partidul său extremist, PRU, va forma forțe de șoc care vor snopi în bătaie orice protest împotriva puterii[1] (vizând explicit așa-numita comunitate #rezist).

Când o țară întreagă, însă, în mod vizibil va alege mâine, 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute să protesteze, afișându-și astfel public demnitatea și susținerea pentru primul proiect național cetățenesc comun, bulgărele de zăpadă ce va duce la implacabila schimbare a clasei politice se va fi pornit și va deveni în curând o avalanșă. Pe care niciun politruc nu o mai poate stăvili.

Succes ”#ȘîEu”, România te așteaptă de trei decenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.