Complexul Energetic Oltenia are în frunte pe…țața Floarea!

0
303

 

DACĂ nu era, PARCĂ nu murea!

Rezultatele economice catastrofale din 2018 ale Complexului Energetic Oltenia au niște cauze care sunt din ce în ce mai evident identificate în sfera managementului păgubos.

Unii dintre cei care au contribuit la acest dezastru, direct sau indirect, mai mult sau mai puțin, încearcă să fugă de responsabilitate, dispărând ca „măgarii în ceață”.

Găselnița cu creșterea prețului la certificatele de dioxid de carbon nu este susținută de cifre, acestea arătând, fără echivoc, că societatea ar fi înregistrat pierderi  de la prețul de 3,60 euro pe certificat. La 8,50 euro pe certificat, cifra declarată de companie că fiind referința pe baza căreia s-a construit bugetul inițial pe 2018, pierderile ar fi ajuns la aproape 300 milioane lei!

Deși cifrele demonstrează că și fără creșterea prețului la certificatele de dioxid de carbon societatea ar fi înregistrat pierderi, managerul Boza încearcă, sfidând matematica, să opereze cu termeni utilizați de căruțași prin birturi insalubre: DACĂ și cu PARCĂ se plimbau în barcă…!

„Am creat bugetul pe 2018 pentru 8,5 euro, dar a explodat la 23 de euro. Dacă nu plătim CO2 la valoarea asta aveam un profit de peste 500 milioane de lei”(Sorin Boza, la evenimentului ZF Power Summit 2019).

Fără DACĂ și fără PARCĂ, Boza are o pierdere de un miliard de lei! Un manager este obligat să explice clar și curat această pierdere, pe componente și responsabilități. Un păcălici sau un impostor poate crede că DACĂ și PARCĂ sunt termeni manageriali!

La plăcinte înainte, la responsabilități înapoi!

După „profitul” din 2017, la fel de neexplicat că și pierderea din 2018, Boza încerca să se prezinte ca Mesia coborât în Complexului Energetic Oltenia, un „salvator” alături de un alt închipuit al sistemului energetic, Doru Vișan! Evenimentele actuale i-au îmbrăcat pe ambii în tricoul managerial cu numărul -975392000(pierderea bugetată de la CEO)! Se poate spune simplu, aceste cifre sunt expresia competenței și implicării lor în activitatea CEO!

Boza și-a adus aminte și repetă obsesiv că nu el conduce compania, ci Directoratul! Sigur că sistemul dualist de administrare al Complexului Energetic Oltenia, implică analiza responsabilităților pentru toți cei care au contribuit la dezastrul companiei! Prin arătarea cu degetul a Directoratului, Boza confirmă, implicit, că situația companiei este foarte proastă, că există vinovăție și că el nu vrea să fie singurul vinovat.

Chiar dacă acum lui Boza i s-a făcut poftă de „egalitarism” sunt o mulțime de informații din interior cât și declarații publice care demonstrează că „managerul” a dat tonul în anumite „operațiuni” pe care a încercat să le țină ascunse, cum ar fi angajările și promovările nejustificate, dar împovărătoare pentru bugetul companiei.

Slugă lui Davitoiu de la TELE 3!

Un exemplu edificator de aruncare a banilor companiei este plătirea fratelui lui Nicolae Davitoiu pe un post de consilier. Deși presă locală a dezvăluit această „lucrătură”, Boza tace că „mortul în păpușoi”! La fel procedează și aplaudacii de serviciu, gen Weber, Morega, Carciumaru et co. Nici măcar habarnistul și pușcăriașul, lustragii lui Boza, nu și-au găsit vorbele cu care să ne convingă de multiplele calități ale fratelui lui Nicu Davitoiu!

Până se mai gândesc impricinatii, nominalizați sau nu în acest material, sunt convins că cititorii noștri înțeleg că Boza are acum mare nevoie de legătură frățească între un patron de televiziune și un consilier al său. Întrebarea la care ar trebui să răspundă Boza este de ce pentru sprijinul, în cârpirea imaginii personale, dat de TELE 3, trebuie să implice resursele financiare ale companiei? E un aspect de integritate într-o companie a statului, care ne obligă să insistăm pentru reintrarea în legalitate!

Țața Floarea pe…Facebook!

După ce ne-a lămurit cu „managementul” și „comunicarea” la vârful CEO, ducând compania în prăpastie, după ce primește osanale doar în două trei locuri din presă, Boza „coboară” alături de huliganii bozniaci în Facebook și intră la „bătaie” cu toți cei care i-au perforat „cultul personalității”. Adică își pune poalele în cap, ca țața Floarea pe uliță, supărat că nimeni nu-l include printre specialiști, dar nici el și nici ciracii lui nu au reușit să determine care ar fi domeniul de expertiză.

 

Din dispută lui cu Tudor Popescu, un nume în energetica românească, a rezultat că e habarnist în energie, iar pe deasupra nu știe nici limba română! Cu eleganță, inginerul Tudor Popescu a corectat-o subtil  pe țața Floarea, pentru utilizarea greșită a unui cuvânt: „Eu nu „jicnesc” pe nimeni…nici măcar nu-mi permit să JIGNESC pe cineva. Încercați să mă lămuriți cu ARGUMENTE TEHNICE, dacă e posibil.” Iar țața Floarea a răspuns ucigător: „În primul rând continuați să jicniti…”

E un fragment la care cred că și apreciatul(de Boza) profesor Morega ar fi exclamat: „S-a urcat purceaua în copac!” În probleme tehnice de energetică, țața Floarea are reproșuri pentru Tudor Popescu! Fără îndoială, există o înrâurire între necunoașterea limbii materne și contraperformantele manageriale.

Ar fi interesant de reluat discuția despre modul în care se face selecția „managerilor profesioniști” în baza OUG 109!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.