Puterea informației!

0
315

Am împlinit 3 luni!

Astăzi se împlinesc trei luni de când această publicație a făcut ca aproape de 100.000 de ori cititorii să vadă altceva decât și-au dorit propagandistii, mincinoșii și manipulatorii, în mod special despre activitatea din Complexul Energetic Oltenia. Doar am început cu numele CEOlteniaNews.ro! Continuam cu CEO NEWS si largim campul de actiune!

Ne-am preocupat de „Calitate și implicare” și am împins ușor, ușor la periferia comunicării publice ceea ce secretarul de stat Vișan, managerul Boza, politicienii veroși cu interese în CEO, liderii de sindicate trădători și niște propagandiști și habarnisti cu pretenții de jurnaliști încercau să impună ca adevăr.

Încercările sistematice de a promova minciună s-au lovit însă de profesionalismul presei libere, care a refuzat să se lase prinsă în plasa de interese construită pentru a elogia managerul care a dus CEO în pragul dezastrului. Culmea e că acest distrugător al companiei, ar fi vrut prin „iuțeala de mâna și nebăgare de seama” să fie desemnat managerul anului!

Sub forță informației orecte, au pălit acțiunile de propagandă, iar actorii care au adus CEO într-o situație extrem de gravă caută tertipuri pentru a nu-și asumă responsabilitatea! Așa cum am promis, avem o caracatița căreia trebuie să-i tăiem tentaculele! Adică să aducem în spațiul public adevărul chiar dacă e neconvenabil pentru unii.

Au vorbit și au făcut ce au vrut și cum le-a convenit în funcție de interesele proprii despre activitatea din CEO. Dar n-au răspuns niciodată la 4 întrebări de bun simt și de interes pentru opinia publică:

1.Ați cunoscut situația economică a CEO, când ați comentat public legat de această?

2.Când ați conștientizat că în anul 2018 se va înregistra o pierdere catastrofală?

3.Vedeți inadvertențe între declarațiile dvs publice și acest rezultat extrem de prost?

4. Cum se putea evita sau atenua acest deznodământ?

Puterea informației

Protestul minerilor din CEO a fost evenimentul care, pe cale naturală, dincolo de preocupările propagandei boziste, a ajuns subiect al presei naționale și chiar internaționale! A fost pentru energetică românească un moment de răscruce, care impune analize pe multiple planuri! Așa cum bine spunea un salariat din minerit, ar trebui să reprezinte pentru energia pe cărbune ceea ce a reprezentat 11 septembrie 2001 pentru lupta antiteroristă internațională.

Am scris despre legitimitatea nemulțumirilor  salariaților CEO, am demonstrat cu analize bazate pe date concludente că managementul de paradă al lui Boza a adâncit dincolo de limita suportabilă aceste nemulțumiri. Dacă post factum subiectul a „mișcat” Ministerul Energiei, Guvernul României, presă națională și internațională, trebuie remarcat că o bună parte din presă gorjeană a vorbit cu mult timp înainte de fardurile declarațiilor lui Boza și Vișan!

Toate informațiile despre realitatea nefardată, furnizate de adevărată presă gorjeană, au acoperit minciunile și propagandă, iar salariații au beneficiat de aceste informații pe care Boza și Vișan le doreau ascunse. Ba mai mult propagandistii cu pretenții de jurnaliști au arătat ce sunt de fapt și au trecut la „apeluri”, unul dintre ei cerând minerilor să „fie deștepți”. Minerii au demonstrat că sunt deștepți, iar fostul pușcăriaș, susținător al lui Boza ar fi trebuit să știe asta!

Dacă minerii au făcut o demonstrație că știu ce vor, dacă presă locală a făcut eforturi să ofere informația necesară, este obligatorie o discuție și asupra condiției în care lucrează presa neaservita! Va trebui că toți cei care scriu pentru gorjeni și pentru salariații CEO să preia exemplul minerilor și să determine pe Boza, Vișan și alții că ei să priceapă că informația de interes public este proprietate publică și nu poate fi confiscată de ei, cât, vremelnic, se află pe niște funcții.

În fond informațiile de interes public ajung, prin intermediul presei, la opinia publică! Și chiar dacă unii frânează acest proces, protestul minerilor a demonstrat că pot fi învinse aceste blocaje! Printr-o acțiune inteligență ei au obținut o parte din revendicări! Au fost trădați în continuare de liderii de sindicat, dar au demonstrat inteligență, forță, solidaritate! Putem face la fel ca Legea accesului la informații publice să devină funcțională! Acționând concertat în justiție pe cei care ascund informațiile de interes public!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.