Despre loaze si eminenți

0
290

Se zice că poți face deodebirea între unii și alții de când termină şcoala şi până ies la pensie. Așa să fie oare?

Ia să analizăm puțin! De curând, până să izbucnească mișcarea minerilor, directoratului CEO şi liderilor de sindicat majoritar le-a venit cheful de şcoală. În loc să aprofundeze lipsurile ce le au din timpul studiilor (evidente şi imense),s-au gândit băieții că ar fi bun un curs de manipulare,negociere, un fel de psihologie a maselor (s-au gândit şi ce vor pune pe mese cu această ocazie).

Dar ne prea având de a face cu profesorii la viața lor s-au gândit că ar da bine să aibă şi un profesor străin că așa dă mai bine (poate se asortează mai bine cu Versace, Gucci, sau ce mai poartă ei).Sperau că acest profesor îi va învăța mai bine cum să manipuleze și să fenteze oamenii astfel încât bucata lor de pâine să fie cât mai mică şi cea de tort a lor cât mai mare.

Până la urmă profesorul a şi făcut acest lucru numai că a greşit materialul didactic.De unde vine el lucrurile funcționează altfel,vine dintr-o altă cultură, cea a multinaționalelor, elitistă, elevată, în care conştiinta şi lucrul bine făcut sunt principii clare.

Lucrurile şi fenomenele nu funcționează la fel nici în fizică la toate nivelurile, una e fizica lui Newton, alta cea a lui Plank şi altfel decurg lucrurile la nivel universal în fizica lui Stephen Hawking.

Tot așa și în psihologia maselor ,într-un fel negociezi și tratezi cu muncitorul din Viena,Hamburg ,Detroit, Shanghai sau București, altfel cu muncitorul din bazinul minier al Olteniei.

Aici psihologia omului se studiază și se înțelege numai lucrând zi de zi cu el şi studiindu-l ani de zile. Ori ei nu au făcut ăsta și nici nu au avut puterea să o facă pentru că trebuie să ai puțină inteligență, ceea ce le lipsește cu desăvârșire.

Drept urmare au aplicat o tactică greşită, aceea de a nu oferi nimic la prima strigare, confundând negocierea cu o licitație, lucru care ține când ai de a face cu gulere albastre.

Aici domnilor ați avut de a face cu mâinile bătătorite şi fețele biciuit de vânt ,ploi și ninsori,cu brațe încovoiat de muncă și reumatism, iar psihologia aceasta e diferită, ați greşit nivelul de abordare, trimițând problema în domeniul hazardului și a probabilităților.

Lucru grav şi incontrolabil, similar cu fizica statistică în care fiecare particulă de gaz se mișcă cum îi dictează energia internă şi la întâmplare. Aici e nevoie de un vas etanș pt a ține lucrurile sub control,similar în CEO e nevoie de o conducere deşteaptă pt a face lucrurile să degenereze.

Conducerea trebuie să înțeleagă că doleanțele minerilor trebuie respectate pentru a ieși din haos, că singura soluție pt că vasul să nu explodeze este controlul temperaturii,în acest caz mărirea salariilor ținând locul mărimii fizice de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.