A mai căzut o masca!

0
424

Doru Vișan, secretar de stat în Ministrul Energiei, poza în mare competent și democrat! Implicarea să în activitatea de la Complexul Energetic Oltenia a scos la iveală, secvență cu secvență, un personaj depășit de problematica complexă de aici.

Motivul pentru care lui Doru Vișan i-a căzut pălăria pe ochi a fost că experiență să profesională de până la numirea ca secretar de stat era absolut nesemnificativă comparat fie și numai cu problematica managerială de la CEO, cu atât mai puțîn cu cea dintr-un minister responsabil de siguranță energetică a României.

În mandatul lui Doru Vișan s-a elaborat un program de trecere a vârfului de iarnă care a scăzut stocurile de lignit de la 1500000 tone la 800000 tone. Diferența dintre cele două cantități arată clar că problema siguranței energetice a fost tratată iresponsabil și este necesară o investigație a instituțiilor abilitate în acest sens.

O simplă mișcare de protest a minerilor din Gorj începe să scoată la iveală că stocurile de lignit nu au fost pregătite nici pentru mici oscilații în fluxul tehnologic, cu atât mai puțin pentru a răspunde nevoii de securitate a sistemului energetic național(SEN). In foto se vede realitatea din depozitul Jilt Nord, prima cariera in care au inceput protestele. Declaratiile oficialilor Boza si Visan sunt contrazise!

Sperând că mai poate ascunde această realitate a stocurilor insuficiente, secretarul de stat amenință minerii protestatari într-un mod incalificabil, dezvăluind reflexe comunistoide extrem de rezistente.

Pe situația concretă amenințările lui Vișan nu au nici o posibilitate de punere în practică! Cu ce organe ale statului poate Vișan să oblige oamenii să muncească, în condiții improprii și cu salarii necorespunzătoare? Cât de mari ar fi reflexele dictatoriale ale lui Vișan, tot ar trebui să știe prevederile art 4 din Codul Muncii:

Art. 4 . [interzicerea muncii forţate ]
(1) Muncă forţată este interzisă.
(2) Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoană nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.

În desfășurarea protestului declarația iresponsabilă a lui Vișan a turnat gaz pe foc, iritând minerii, care în loc de soluții la problemele lor primesc amenințări. În plină mimare a dialogului și a căutării de soluții, a fost demascată atitudinea dictatorială a lui Vișan, ceea ce pe mineri i-a deranjat foarte mult! Reactiile pe retele pe care a fost difuzata declaratia au fost pe masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.