„Secretele” din Raportul Corpului de Control sunt…informații de interes public!

0
297

Un fake cu țintă Șeful Corpului de Control al Ministerului Energiei!

Într-un ziar local a fost „lucrată” o știre despre o plângere la DNA(!?) împotriva Șefului Corpului de Control al Ministerului Energiei, Ion Daniel Popescu. Că în orice făcătură de presă nu ni s-a spus cine a făcut plângerea(aspect esențial că să poată fi considerată știre), dar s-a relevat obiectul acesteia: „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Am cerut imediat punctul de vedere al Ministerului Energiei și, telefonic, ni s-a transmis că nu se confirmă o scurgere de informații de la minister, aici.

Totodată am solicitat, în temeiul Legii 544/2001, să ni se transmită răspunsul la 4 întrebări, legate de acest subiect, întrucât am apreciat că avem în față o situație foarte gravă în două ipoteze: ori au fost scurgeri de informații, ori este o „lovitură” instituțională la adresa Corpului de Control al Ministerului Energiei. Răspunsul primit de la minister înlătura fără echivoc prima ipoteza: nu s-a scurs nici o informație secretă pentru că, pur și simplu, echipei care a făcut verificări la Complexul Energetic Oltenia nu i s-au pus la dispoziție informații secrete ale companiei.Răspuns Răuț Ion

Atac interinstituțional de gravitate excesivă!

În baza prerogativelor legale, Corpul de Control al Ministerului Energiei a efectuat verificări la Complexul Energetic Oltenia, întocmind un Raport care relevă posibile fapte de natură penală.

Raportul a fost aprobat de ministrul energiei și trimis organelor de cercetare penală. La scurtă vreme se „țese” știrea cu cercetarea șefului Corpului de Control de către DNA. Sunt persoane fizice vizate de acest raport, printre care și managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Gheorghe Boza, ele putând să facă plângeri câte doresc, dacă se consideră lezate.

Dar dacă obiectul plângerii este divulgarea unor secrete ale Complexului Energetic Oltenia, este implicată o importantă companie a statului, în atacarea unei părți din ministerul sub a cărui autoritate se află! Pornind de la un banal fake jurnalistic, noi sesizăm un pericol grav în funcționarea relațiilor interinstituționale al Complexului Energetic Oltenia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.