Pe Boza îl strânge…tricoul!

0
258

Tricou realizat din… managementul clientului!

Bugetul Complexului Energetic Oltenia cu 975 milioane lei pierdere este, fara echivoc, consecinta managementului echipei Boza.

Cea mai clară dovadă că această situație catastrofală se datorează unor abordări(termen drag secretarului de stat DoruVișan) fanteziste, este declararea de profit pâna la luna septembrie, iar în octombrie se rectifică bugetul, evidențiindu-se pierdere de 975.362.000 lei.

Ar fi de interes pentru opinia publică, să ne spună secretarul de stat Doru Vișan, cărei abordări răspunde saltul de la profit la pierdere catastrofală în doar o luna de zile? Poate aflăm despre o abordare managerială inventată de el și de Boza!

Fotografia lui Boza in tricou pe care este inscripționat -975.362.000 lei arată, sugestiv, în ce situație gravă a ajuns Complexul Energetic Oltenia sub această conducere specializată în ascunderea gunoiului sub preș!

Lui Boza nu-i place tricoul și se plânge de el! Așa sunt tricourile cu pierderi, intrate la apă, ca și propunerea de buget!

Manager sau habarnist?

„Vin cu niște pierderi și le scriu lui Boza pe tricou, sunt oameni care nu știu despre ce vorbesc. Dacă certificatul de CO2 rămânea la valoarea de 8,5, cum aveam noi buget, Complexul Energetic Oltenia avea, din nou, un an pozitiv. Este doar o pierdere financiară”, a spus Sorin Boza, la Tele3.

Pe lângă lipsa de bun simt, această declarație ne mai arată încă o dată, deși nu mai era cazul, că Boza nu are habar de noțiunile pe care le vehiculează! Costurile cu certificatele de CO2 sunt costuri de exploatare și în consecință ele pot genera pierdere din exploatare, în niciun caz financiară.

Dacă aceste certificatele aveau valoarea de 1,5 euro, la 30.06.2018 în loc de profit de 35 milioane lei, compania ar fi trecut pe pierdere! De altfel, în cursul lunilor anterioare se făcuseră provizioane pentru certificate de 44 milioane lei(1,84 euro pe certificat), iar cheltuielile astfel înregistrate au fost stornate, altfel se raporta, la șase luni, pierdere de cca 9 milioane lei.La 8,5 euro pe certificat, pierderea urcă la aproape 200 milioane lei!

Voi repetă până va înțelege și Boza! Bugetul este instrumentul managerial de previziune! Ce se poate spune despre un manager care construiste la începutul anului un buget cu 70 milioane lei profit și la sfârșit cu 975 milioane lei pierdere? Și care se mai înscrie și la Managerul anului! E în mod cert un accident nefericit în istoria companiei!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.