Scrisoare de la un miner!

0
194

Am vorbit despre proiectul acestui site pe facebook și la Radioinfinit! Oamenii au aflat și m-au tot întrebat când, cum, unde să-l caute? Unii au înțeles că va altceva decât erau obișnuiți. Că va fi ziarul lor, al celor dornici de un ziar cu…viață în el.

Cum ar putea avea mai multă viață, altfel decât cu implicarea cititorilor în construcția lui? Unii au început să-mi scrie, în privat, ce ar dori să găsească în ziar! I-am îndemnat să scrie chiar ei despre îngrijorările lor, despre problemele cu care se confruntă și cum văd o viață mai bună pentru ei.

Sper că informațiile de aici să-i ajute! Este un proiect mult prea fraged și e evident că unii nu au curaj, alțîi nu au încredere, dar drumul nostru începe astăzi.

Redau fără niciun fel de intervenție textul primit de la un mîner supărat rău pe managerul Complexului Energetic Oltenia Sorinel Gheorghe Boza, că și pe întregul directorat:

„Emoționantă declarația minerului ars întors acasă, oare de ce nu au fost și ei vizitați de colegul boxa?! Motivul să fie că degetele bandajate nu putea tasta laude pe facebook sau că, colegul boxa știa a cui e vină și de frică de răspundere nu a avut curaj nici să se intereseze de soarta lor dar aminte să îi viziteze. Oricum nu are timp de vizite pt colegii care nu-i aduc un plus la imagine, dar are timp de maimutarit pe la emisiuni locale, a transformat compania în circ.   Că tot ziceau minerii că mai bine se faceu circari, dar deja locurile sunt ocupate, avem directorat de circari.Să înțeleg că maimuță boxa nu îl interesza de soarta oamenilor și a acestei companii pot înțelege dar să înțeleg cum toți membrii directoratului au coborât la nivelul circarului boxa și s-au intergat de minume în acest circ, nu pot înțelege. Nu pot înțelege cum niciunul dintre ei nu a vrut să știe nimic de soarta acestor  oameni când ei își clădesc palate, își asigura viitorul lor și al copiilor de pe urmă acestor oameni oropsiți care au demnitate cât și pentru ei. Nu era nevoie să îi considere colegi ca funcție, ei știu care le este locul, aveau nevoie să îi considere oameni și să facă tot ce le stă în putere să îi ajute în aceste momente grele și care încă nu au trecut, toată viață lor de acum va fi suferință. Ar merită flori și iertare de la maimuță boxa dar el nici curajul asta nu-l are, ei au avut curajul să se întoarcă pe picioare acasă iar noi angajații care nu suntem colegi lui  boxa, suntem mandrii de ei. Ei ne dau curaj să continuăm și să sperăm că poate compania asta își va recupera prestigiul și respectul se altădată iar angajații să vină la lucru cu voie bună și nu cu greață și mâhnire în suflet că acum. Respect și multă sănătate colegilor noștri și aceste rânduri sper să le aducă un zâmbet pe față!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.