Scrisoare de la un energetician!

0
261

Am vorbit despre proiectul acestui site pe facebook și la Radioinfinit! Oamenii au aflat și m-au tot întrebat când, cum, unde să-l caute? Unii au înțeles că va altceva decât erau obișnuiți. Că va fi ziarul lor, al celor dornici de un ziar cu…viață în el.

Cum ar putea avea mai multă viață, altfel decât cu implicarea cititorilor în construcția lui? Unii au început să-mi scrie, în privat, ce ar dori să găsească în ziar! I-am îndemnat să scrie chiar ei despre îngrijorările lor, despre problemele cu care se confruntă și cum văd o viață mai bună pentru ei.

Sper că informațiile de aici să-i ajute! Este un proiect mult prea fraged și e evident că unii nu au curaj, alții nu au încredere, dar drumul nostru începe astăzi.

Probabil din prudență energeticianul nostru nu mi-a scris direct, mi-a transmis ce și-ar dori să vadă în ziar printr-un prieten. Redau fără niciun fel de intervenție textul primit:

„Să scrie despre faptul că la momentul ăsta nu pot să vândă energie pentru că nu au cărbune, că stau decât în contracte și nu intră în PZU, dacă ar intră să vândă ar intră în stocurile de cărbune, și pentru asta țin grupuri oprite…iar calitatea cărbunelui lasă de dorit….nu este calitatea care trebuie și din cauza asta au fost foarte mari probleme cu funcționarea grupurilor energetice, grupurile au o sablare pe suprafața schimbătorilor de căldură foarte mare, consumurile sunt foarte mari datorită puterii calorifice inferioară, depozitele de zgură și cenușă se încarcă foarte repede pentru că în mod normal cantitatea de zgură ar trebui să fie între 25 și 30% iar în ultimii doi ani a depășit 35, 40% datorită pământului din cărbune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.