Neregulile din carierele CEO, în mapa inspectorilor sociali

0
171

 

S-a pus batista pe ţambal, am putea spune, iar controlul făcut în carierele miniere a rămas secret pentru salariatul de rând din CE Oltenia.

În urmă cu mai multe săptămâni, o echipă de control condusă de consilierul managerului Boza, şi anume, Ion Ruşeţ, a vrut să ia „pulsul” în cariere, verificând starea lucrurilor şi stadiul pregătirii de iarnă.

Imagini pentru poza cu liderii de sindicat din complexul energetic oltenia

Numai că, doar liderii marilor sindicate din companie au aflat ce conţine raportul cu pricina, fiecare primind un exemplar, acesta fiind păstrat în mapele lor de inspectori sociali. Raportul nu a fost făcut public din cauza craselor nereguli care ar putea strâmba „mersul firesc”, deşi problemele afectează grav activitatea fiecărui salariat în parte. Neregulile din unităţile miniere încep chiar cu  afacerile cu cărbune controlate chiar de şefii de unităţi. Aşa am aflat că, pe piaţa neagră, tona de cărbune „scursă”  masiv prin diverse filiere a ajuns să coste în Dolj, peste 400 de lei, cumpărată din carierele gorjene, cu 200 de lei. Şi asta, în timp ce în stocurile CEO, bate vântul. Mai mult, şefilor de unităţi „li se rupe”, tăcând în nepăsarea lor când vine vorba de condiţiile în care angajaţii muncesc în cariere. Nu banii ar fi o problemă în acest caz, ci fix indiferenţa conducătorilor, preocupaţi doar de propriile lor afaceri, dar despre asta vom vorbi, pe îndelete, cu altă ocazie.

Din păcate, inspectorii sociali, plâtiţi cu 7.000 de lei lunar, net, tac, tocmai pentru că administraţia CEO i-a uns, în acest scop, în astfel de posturi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.