Pentru salariați 1,8%, pentru boși 235%!

0
1056

Complexul Energetic Oltenia-Economii la cheltuielile salariale
Din raportările financiare ale Complexului Energetic Oltenia, la 30.06.2018 se observă reducerea cheltuielilor cu personalul față de aceeași perioada a anului trecut. Asta înseamnă că odată cu trecerea contribuțiilor în seama salariaților, deși salariile brute au crescut, cheltuiala totală a scăzut

Între cele două perioade comparate numărul de salariați s-a redus cu 1000 iar cei rămași beneficiază de câștiguri pe medie mai mari . Numai că aceste câștiguri sunt aparențe pentru că și sarcinile de muncă sunt mai mari, fiind preluate și atribuțiile celor 1000 plecați.

Este evident că toate discuțiile de la începutul anului 2018 despre creșteri salariale se dovedesc a fi perdele de fum cu care administrația și sindicatele și-au acoperit complicitatea la negocierile din iarnă.

Dacă se au în vedere creșterile salariale din sectorul bugetar și ale salariului minim pe economie, salariații din Complexul Energetic Oltenia nu numai că nu au câștigat, ci au pierdut, în 2018, cca 30% din câștiguri la o comparație în termeni reali(pe baza puterii de cumpărare)

Grijă față de salariați, trâmbițată de managerul Boza și negociatorii Contractului Colectiv de Muncă din partea sindicatelor se reflectă într-un modalitate nesimțită în bugetul pe care aceștia l-au avut în față la negocieri.

Pentru cheltuielile cu salariații au convenit o creștere de 1,8%, de la 925,987 milioane lei la 942,798 milioane lei.

Pentru cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete creșterea este de 235%, de la 2,429 milioane lei la 5,697 milioane lei.

Acestea sunt dovezi că resursă umană, aducătoare de plusvaloare, este cenușăreasa Complexului Energetic Oltenia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.